02.02.2010

Oscar 2010 - note

batalie mare la varf, Avatar nu mai e Titanic, doar 9 nominalizari, la egalitate cu The Hurt Locker, iar in spate le sufla ingloriosii lui Tarantino cu 8.

oricat de slab si de incomplet ar fi The Lovely Bones, e cu 100 de clase peste siroposenia de The Blind Side, deci Peter Jackson ar fi meritat o nominalizare la cel mai bun film.

binevenita nominalizarea lui District 9 pe mai multe campuri.

A serious man-ul fratilor Coen este de umplutura umpluturii.

probabil e cool sa ai un scriitor celebru contemporan (vezi nick hornby pentru An Education) in lista de 5 pentru cel mai bun scenariu adaptat. altfel nu vad de ce. Bravo insa pentru mica, dar totusi importanta felie de tort pe care o fura binemeritat In The Loop.

de aplaudat sansa data Claudiei Llosa cu al sau La teta asustada pentru film strain. preferatul ramane The White Ribbon, nominalizat si la cea mai buna imagine.

Avatar va cuceri niste statuete in numele aborigenilor oropsiti din toata lumea, dar nu stiu cata lume ar mai vrea sa auda un rege fals care se autoproclama din nou.

unul dintre cele mai mari rele (avand in vedere ca Avatarul nu avea cum sa rateze fiesta) a fost evitat: 500 days of summer n-a prins soare in dupa-amiaza noastra(sau dimineata lor). Din pacate, Precious a mizat pe culoare si jack-potul cu sunculita a zbarnait de 6 ori.

cum era si de asteptat, reintoarcerea la cele 10 nominalizari pentru cel mai bun film sustinuta de Academie se dovedeste a fi un esec total. ar trebui sa se aplice doar in anii in care exista siguranta ca vor exista mai mult de 4 filme decente din 10.

nominalizarile complete aici

8 comentarii:

Laura spunea...

Best Motion Picture of the Year - An Education????
Best Performance by an Actress in a Leading Role - Carey Mulligan for An Education????

Hai frate...

Watching Silhouette spunea...

an education e cel mai cuminte vinovat din lista aia de 10. orisicat, la punctu doi sunt de acord cu nominalizarea. fata asta e adorabila, naturala si de luat acasa. in colivie:)

Laura spunea...

Recunosc nu le-am vazut pe toate. Dar am vazut An Education si daca tu spui ca e cel mai cuminte vinovat nu vreau sa le vad pe celalalte.
Legat de actrita, o fi ea adorabila si naturala - dar pana la urma Meryl Streep este o actrita foarte buna. Si adorabila. Si naturala.

Una peste alta, simturile mele s-au revoltat. SI la film. Si la actrita.

Zato spunea...

Si in drum spre casa pasarica va fi chinuita de dilema "sa fac caca, sa nu fac caca" pana cand, intr-un moment de luciditate, isi va da seama ca e doar o pasarica. Adorabila, intr-adevar. Huaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Watching Silhouette spunea...

pai asa si ce are de a face fatuca cu meryl streep? cu ce o impiedica sa ia oscarul?meryl este o actrita completa, care joaca de zeci de ani, ce rost are s-o compari?sau nu e loc pt nou-veniti...

pe de alta parte, jocul si sclipirea de moment a domnisoarei face rapel la comediile romantice din anii 40, are si fata, are si caracteristicile pentru a genera nostalgia acelor ani. si niscaiva talent.

Laura spunea...

Comparatia nu am facut-o eu. Din pacate avut ghinionul sa fie nominalizate amandoua la aceeasi categorie. Si da, este loc pentru nou veniti, cum sa nu. Diferenta o face fix acest "niscaiva" talent.

pixel29 spunea...

Inca ma pun la curent cu nominalizarile ( deh, ma trezesc mai greu ) dar Sandra Bullock nominalizata la Best Performance by an Actress in a Leading Role ? wtf

Stiu ca nu am mai vazut demult filme cu ea dar cat se putea schimba ?

Watching Silhouette spunea...

@pixel - nu foarte mult:)